May 2, 2024

Marlene Blomquist Börjesson

Att arbeta som Head of Growth i ett tillväxtbolag: Arbetsuppgifter, utmaningar och lön

I den här artikeln ger vi en översikt över rollen som Head of Growth i ett tillväxtbolag. Vi fångar upp de viktigaste arbetsuppgifterna, från optimering av tillväxtstrategier till resurshantering. Vi tittar även på när det är rätt läge att investera i rollen och ger en indikation över vilken lön man kan förvänta sig.

Vad gör en Head of Growth?

En Head of Growth leder strategin för tillväxtbolagets ekonomiska framgång och utveckling. Ansvaret innebär att identifiera tillväxtmöjligheter, driva marknadsföringsinitiativ, expandera kundbasen och maximera intäkterna. Genom att analysera data och trender utformar de innovativa tillväxtstrategier och samarbetar med olika avdelningar för att säkerställa en hållbar tillväxtplan. Deras roll kräver kreativitet, analysförmåga och ledarskap för att navigera i en dynamisk marknad och säkerställa långsiktig framgång.

Vilka utmaningar har en Head of Growth i ett bolag som planerar expansion?

En Head of Growth är en hybridroll som innebär samarbete med flera team som marknadsföring, försäljning, produkt och dataanalys. Det som kan vara utmanande i rollen är att hantera resurser effektivt och balansera snabb tillväxt med långsiktig hållbarhet. Dessutom måste en Head of Growth hantera konkurrens och anpassa sig till förändrade kundbehov och trender. En viktig del av rollen är också att effektivt analysera data för att stödja datadrivna beslut.

{{cta}}

När ska man rekrytera en Head of Growth?

Rekrytering av en Head of Growth bör övervägas när bolaget upplever en ökad efterfrågan på tillväxt och behöver en strategisk ledare för att driva utvecklingen effektivt. Det kan vara när bolaget ser möjligheter till expansion på marknaden, behöver diversifiera sin produktportfölj eller öka sin kundbas. En Head of Growth bör rekryteras när behovet av att proaktivt utveckla och genomföra tillväxtstrategier blir alltmer påtagligt för att möta bolagets långsiktiga mål.

Vilken lön har en Head of Growth i ett växande bolag?

Lönen för en Head of Growth i ett växande bolag kan variera stort, men ligger ofta mellan 70 000 och 130 000 kr/månad. Denna variation beror på faktorer som bolagets storlek, bransch, geografiskt läge, samt den individuella kandidatens erfarenhet och kompetens. I tillväxtbolag kan lönen även innefatta variabla delar som bonusar och aktieoptioner, vilka är kopplade till bolagets och individens prestation.

{{cta-2}}

Ska du rekrytera en Head of Growth?

EVOLVEFY kan hjälpa dig rekrytera en Head of Growth som kan navigera i en innovativ miljö och som har passion för bolag i förändring. Vi är specialister på att rekrytera nyckelpersoner som inte bara har rätt kompetens och erfarenhet, utan också rätt mentalitet och drivkraft. Vi har Sveriges största konsult- och kandidatnätverk med erfarenhet av innovativa tillväxtbolag, scaleup och etablerade bolag under utveckling.

Head of Growth interim en möjlighet om rekrytering måste vänta

Om ditt bolag inte är redo för en permanent lösning eller om behovet inte är 100%, kan en interimslösning vara ett alternativ. En interim Head of Growth kan också vara en lösning tills nyrekryterad är på plats. EVOLVEFY kan erbjuda flexibla interimslösningar med omfattning 20-100%. Är du exempelvis i en tidig scaleup-fas kan vi skräddarsy en konsultlösning och hjälpa ditt bolag med rätt affärsstrategisk kompetens.

EVOLVEFY hjälper tillväxtbolag och etablerade bolag i förändring att bygga strukturkapital för att realisera sin utveckling. När ett bolag växer förflyttas behovet av förstärkning och rådgivning beroende på vilken fas man befinner sig i. Här ser vi ofta att det går fel och det kan bli väldigt kostsamt. Därför finns vi. Vårt koncept bygger på både långsiktiga och flexibla konsultlösningar. Vi erbjuder tjänster inom Interim Management, Executive Search, Management Consulting och Accounting Services.

Vi hjälper dig rekrytera er nästa Head of Growth
Kontakta oss
Utforska nya möjligheter
Bli konsult
Dela artikeln
Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa er
Kontakta oss