May 2, 2024

Marlene Blomquist Börjesson

Att arbeta som HR direktör i ett tillväxtbolag: Arbetsuppgifter, utmaningar och lön

I den här artikeln utforskar EVOLVEFY aspekterna av en HR direktörs arbete. Från att balansera strategiska HR-initiativ till att hantera de utmaningar som är kopplade till personalfrågor i en dynamisk miljö. Vi tittar också närmare på de faktorer som påverkar en HR direktörslön och när det är dags att rekrytera en ledare inom HR till ditt bolag.

Vad gör en HR direktör?

I ett tillväxtbolag är HR direktörens roll avgörande för att säkerställa en positiv och effektiv arbetsmiljö för bolagets långsiktiga framgång. HR direktören är ansvarig för rekrytering av nyckelkompetenser, strategier, utveckling av skalbara HR-processer, hantering av medarbetarutveckling och inkludering samt säkerställande av arbetsrättsliga frågor och lagar. En HR direktör som har förståelse för bolagets företagsspecifika behov kan säkerställa att affärsmålen uppnås och ett starkt arbetsgivarvarumärke.

Vilka utmaningar har en HR direktör i ett bolag som planerar expansion?

En HR direktör i ett tillväxtbolag står ofta inför rekryteringsbehov som måste hanteras effektivt för att säkerställa att rätt talanger anställs i rätt tid. Det kan vara krävande, särskilt när det gäller att behålla bolagets kultur och samtidigt säkra att personalen är motiverad och produktiv under snabba förändringar. Utöver att utveckla strategier som stödjer bolagets övergripande mål måste kostnader av rekrytering, implementering av HR-policyer och processer inom bolagets budget hållas.

{{cta}}

När ska man rekrytera en HR direktör?

Har du kommit långt på din tillväxtresa har du säkerligen redan rekryterat en extern HR direktör. Är du däremot i början på din resa bör du innan du överväger att rekrytera en HR direktör till ditt bolag ha tydlig tillväxtstrategi. Upplever du också att ditt bolag kräver mer ledarskap, erfarenhet och resurser än du själv kan tillhandahålla som grundare eller befintlig ledare, kan det vara dags.

Vilken lön har en HR direktör i ett växande bolag?

Lönen för en HR direktör i ett tillväxtbolag kan skifta kraftigt beroende på flera faktorer, inklusive bolagets storlek, expansionsplaner, bransch, geografiska plats och HR direktörens erfarenhet och kompetens. Lönen kan därför variera från 70 000 till 130 000 kr/månad. Bolag som ska skala upp har vanligtvis lägre löner än större bolag. Lönen för en HR direktör kan därför bestå av flera komponenter, inklusive grundlön, bonusar, aktieoptioner och andra förmåner. Dessa komponenter kan variera och påverkas av bolagets tillväxtplaner och marknadsläge.

{{cta-2}}

Ska du rekrytera en HR direktör?

EVOLVEFY kan hjälpa dig rekrytera en HR direktör som kan navigera i en innovativ miljö och som har passion för bolag i förändring. Vi är specialister på att rekrytera ledare som inte bara har rätt kompetens och erfarenhet, utan också rätt mentalitet och drivkraft. Vi har Sveriges största konsult- och kandidatnätverk med erfarenhet av innovativa tillväxtbolag, scaleup och etablerade bolag under utveckling.

HR direktör interim en möjlighet om rekrytering måste vänta

Om ditt bolag inte är redo för en permanent lösning eller om behovet inte är 100%, kan en interimslösning vara ett alternativ. En interim HR direktör kan också vara en lösning tills nyrekryterad är på plats. EVOLVEFY kan erbjuda flexibla interimslösningar med omfattning 20-100%. Är du exempelvis i en tidig scaleup-fas kan vi skräddarsy en konsultlösning och hjälpa ditt bolag med rätt affärsstrategisk kompetens.

EVOLVEFY hjälper tillväxtbolag och etablerade bolag i förändring att bygga strukturkapital för att realisera sin utveckling. När ett bolag växer förflyttas behovet av förstärkning och rådgivning beroende på vilken fas man befinner sig i. Här ser vi ofta att det går fel och det kan bli väldigt kostsamt. Därför finns vi. Vårt koncept bygger på både långsiktiga och flexibla konsultlösningar. Vi erbjuder tjänster inom Interim Management, Executive Search, Management Consulting och Accounting Services.

Vi hjälper er rekrytera er nästa HR direktör
Kontakta oss
Utforska nya möjligheter
Bli konsult
Dela artikeln
Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa er
Kontakta oss