May 2, 2024

Marlene Blomquist Börjesson

Att arbeta som Digital Manager eller digital chef i ett tillväxtbolag: Arbetsuppgifter, utmaningar och lön

I denna artikel ger vi en översikt över rollen som digital chef i ett tillväxtbolag. Vi utforskar de omfattande arbetsområden som spänner över digital strategi och online marknadsföring. Dessutom undersöker vi de utmaningar som rollen står inför i den snabbt föränderliga digitala världen, och ger insikt i den lön man kan förvänta sig i rollen.

Vad gör en Digital Manager?

En digital chef i ett tillväxtbolag ansvarar för att utforma och genomföra digitala strategier för att öka bolagets närvaro och lönsamhet online. Det inkluderar att analysera och utnyttja digitala trender, hantera digitala marknadsföringskampanjer, optimera webbplatser och appar för en bättre användarupplevelse samt samordna med olika avdelningar för att integrera digitala lösningar. Denna roll kräver både teknisk och kreativ marknadsföringsexpertis samt förmågan att fatta strategiska beslut och anpassa sig till en snabbt föränderlig digital miljö.

{{cta}}

Vilka utmaningar har en Digital Manager i ett bolag som planerar expansion?

Att vara digital chef i ett tillväxtbolag innebär att balansera digital innovation med resursbegränsningar. Det är viktigt att hålla jämna steg med snabb teknologisk utveckling och samtidigt prioritera smart för att maximera budgetar. En utmaning i rollen är att tillhandahålla skalbara system och processer för att möta växande affärsbehov samtidigt behålla systemens stabilitet och säkerhet. Att också visa på konkreta resultat och avkastning på investeringarna i digitala projekt kan vara svårt, särskilt på kort sikt.

När ska man rekrytera en Digital Manager?

Rekrytering av en digital chef bör övervägas när bolaget identifierar ett behov av att strategiskt utveckla sin digitala närvaro och dra nytta av digitala möjligheter för tillväxt och konkurrenskraft. Det kan uppstå vid olika tidpunkter, såsom vid lanseringen av digitala projekt, vid bolagsexpansion eller när det finns behov av att förbättra och optimera befintliga digitala processer. En digital chef är också viktig för att utforma och genomföra effektiva digitala strategier på expertnivå som är anpassade till bolagets övergripande mål.

Vilken lön har en Digital Manager i ett växande bolag?

Lönen för en digital chef i ett växande bolag kan variera stort, men ligger ofta mellan 60 000 och 90 000 kr/månad. Denna variation beror på faktorer som bolagets storlek, bransch, geografiskt läge, samt individuell erfarenhet och kompetens. I tillväxtbolag kan lönen även innefatta variabla delar som bonusar och aktieoptioner, vilka är kopplade till bolagets och individens prestation.

{{cta-2}}

Ska du rekrytera en Digital Manager?

EVOLVEFY kan hjälpa dig rekrytera en digital chef som kan navigera i en innovativ miljö och som har passion för bolag i förändring. Vi är specialister på att rekrytera nyckelpersoner som inte bara har rätt kompetens och erfarenhet, utan också rätt mentalitet och drivkraft. Vi har Sveriges största konsult- och kandidatnätverk med erfarenhet av innovativa tillväxtbolag, scaleup och etablerade bolag under utveckling.

Digital Manager interim en möjlighet om rekrytering måste vänta

Om ditt bolag inte är redo för en permanent lösning eller om behovet inte är 100%, kan en interimslösning vara ett alternativ. En interim Digital Manger kan också vara en lösning tills nyrekryterad är på plats. EVOLVEFY kan erbjuda flexibla interimslösningar med omfattning 20-100%. Är du exempelvis i en tidig scaleup-fas kan vi skräddarsy en konsultlösning och hjälpa ditt bolag med rätt affärsstrategisk kompetens.

EVOLVEFY hjälper tillväxtbolag och etablerade bolag i förändring att bygga strukturkapital för att realisera sin utveckling. När ett bolag växer förflyttas behovet av förstärkning och rådgivning beroende på vilken fas man befinner sig i. Här ser vi ofta att det går fel och det kan bli väldigt kostsamt. Därför finns vi. Vårt koncept bygger på både långsiktiga och flexibla konsultlösningar. Vi erbjuder tjänster inom Interim Management, Executive Search, Management Consulting och Accounting Services.

Vi hjälper dig att rekrytera en Digital Manager
Kontakta oss
Utforska nya möjligheter
Bli konsult
Dela artikeln
Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa er
Kontakta oss